kb:model_proizv_i_distrib_konditorskih_proizvoda

This is an old revision of the document!


Model proizvodnje i distribucije konditorskih proizvoda

  1. Normiranje i priprema proizvodnog asortimana
  2. Nabavka i šaržiranje sirovina i repromaterijala
  3. Planiranje i proizvodnja
  4. Distribucija kroz prodajne lance, radnje i supermarkete i HOREKA objekte
  5. Analiza prodaje

Analiza prodaje

  1. Osnovna grupa kupaca (Sistemi, prodavnice, kafići)
  2. - Kupac (komitent)
    1. - Model poslovne jedinice kupca (kategorija sektora komitenta, hipermarket, supermarket, prodavnica)
      1. - Poslovna jedinica (sektor komitenta)
  1. Grad (Mesto) u kom se nalazi poslovna jedinica
  2. Region kom poslovna jedinica pripada
  3. Ruta (transportna ruta) kojom se poslovna jedinica snadbeva
  4. Agent zadužen za poslovanje sa poslovnom jedinicom

Na nivou prodaje svakog sektora, i kategorije kojoj on pripada, napravljena je tablica odnosa između prodaje i povrata. U zavisnosti od visine tog odnosa (što veća u korist povrata to lošiji rezultat) ocena biva sve manja.

  • kb/model_proizv_i_distrib_konditorskih_proizvoda.1348179348.txt.gz
  • Last modified: 2012/09/20 22:15
  • by milano